Lapuan Geo-Galleria

Sinisen tien varrella sijaitsevassa Geo-Galleriassa on esillä noin 4500 korukivi-, jalokivi ja mineraalinäyttettä joiden joukossa on lukuisia harvinaisuuksia. Näytteet ovat pääosin Brasiliasta, Australiasta, Intiasta ja Venäjältä. Kotomaamme kiviäkin on runsaasti esillä ja mm. Etelä-Pohjanmaan tunnettujen mineraalipaikkojen näytteitä löytyy runsaasti.

Gallerian 12 vitriiniä sekä seinien lasikaapit ovat täynnä toinen toistaan kauniimpia kiteitä ja mineraalinäytteitä. Sieltä löytyy myös suurin koskaan näkemäni simpukkakokoelma ja esimerkiksi eräs vitriini on täynnä meripihkaa. Galleriassa on kivien lisäksi näytteillä myös Suomen suurin barbinukke- ja Arabian kahvikuppikokoelma. Galleriassa on myös myymälä sekä taidenäyttely.

Vanhalla kyläkoululla sinisen tien varressa oleva galleria on paikka, jonne kannattaa ehdottomasti poiketa kauempaakin. Jokaisella kokoelmassa olevalla kivellä, kahvikupilla ja barbilla on oma tarinansa, joka kannattaa käydä kuuntelemassa.

Lapuan Geo-Galleria

Krokotiilinpoikasella ja sitä vähän vanhemmalla ammoniittifossiililla on omat tarinansa kerrottavanaan. Kuva: Satu Hietala, GTK.

Aihepiiristä muualla

Lisätietoja ja ajo-ohjeet

Nimi: Lapuan Geo-Galleria
Kunta (paikannimi): Lapua
Kategoria: Valtakunnallinen
Tyyppi: Erikoiskohde, Geogalleria
Koordinaatit (WGS84): 23.28556509, 62.99629211
Koordinaatit (Euref): 311908.0004, 6990611.0002

Koordinaatit kuvassa

Lapuan Geo-Galleria (QR)